Klik voor meer producten.
No products were found.

Over
Gitaarbouwwinkel.be

 
Gitaar-71.jpg
Hét adres voor klankhout en bouwpakketten voor iedere gitaarbouwer. Ook voor accessoires en onderhoudsmiddelen bent u hier op het juiste adres. Wij zorgen voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid voor al ons hout. Zorg er thuis voor dat u uw hout op 45-55% luchtvochtigheid houdt. Grote verschillen in de luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het hout gaat werken en geeft kans op scheuren. De ideale temperatuur is tussen de 18 -27C.


Gitaarbouwwinkel.be
 
 
hout17-2.jpg
hout27-2.jpg
hout30-2.jpg

 

Hout
Bovenbladen, zij- en achterbladen, body's en meer...

 
Helaas kan het voorkomen dat wij een product of houtsoort door de grote vraag, niet op voorraad hebben. Wij streven er naar om binnen een week de materialen en onderdelen bij u af te leveren.
Coromandel
Pao Ferro
Maple
 
 
 

 

 

710016_01_P_WE_8.jpgGotoh_SGV_510_ZL_4d2cc4d71b745.jpg

Gereedschap
Lakken, lijmen en tuners

 
Ook voor gereedschap, lakken, stemmechanieken kunt u bij de Gitaarbouwwinkel terecht. Wij verkopen Nitro Cellulose lakken in een spuitbus, en 2 componenten lakken van ons eigen merk die volledig helder en transparant zijn en de kleur van uw hout niet beïnvloed. Deze 2 componenten lak kunt u goed polijsten en is bestand tegen een stootje. Ook voor gereedschap en stemmechanieken kunt u bij de Gitaarbouwwinkel terecht. Wij verkopen tuners van Schaller, Gotoh, Rubner en Der Jung.Omdat er in België en Nederland zelf weinig of geen speciaal hout te verkrijgen is voor de gitaarbouw, zijn wij gespecialiseerd in diverse soorten hout die uitermate geschikt zijn om uw eigen instrument te bouwen. Hierbij moet u denken aan Fichte (Europees en Engelmann) en Red Ceder voor bovenbladen. Indisch Palissander, Cocobolo, Amerikaans Noten, Cypresse, Maple, Padouk, Madagascar Palissander, enz. voor zij- en achterbladen. Voor halzen van steelstring en Spaanse (klassieke) gitaren, moet u denken aan Cedrela en Afrikaans Mahonie. Waarbij Cedrela de traditionele houtsoort is voor de klassieke gitaar, alhoewel deze soort steeds vaker wordt toegepast voor de akoestische gitaar. Voor de toets wordt veel gebruik gemaakt van Ebben en Indisch palissander, maar ook soorten als Pao Ferro en Madagascar Palissander komen veel voor. Het blijft niet alleen bij de verkoop van hout en andere benodigdheden. Ook verlenen wij een service, waarbij u het gekochte hout door ons, op een door u te bepalen dikte, kunt laten schuren. Hiervoor maken wij gebruik van een speciale schuurmachine die heel geleidelijk het hout op de juiste dikte brengt. Zo houdt u meer tijd over voor de leukere facetten die de gitaarbouw met zich mee brengt.

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden