Klik voor meer producten.
No products were found.

Yasunari wetsteen 1000/3000

Yasunari wetsteen 1000-3000

Lees meerShow less
€ 34,95 (incl. btw)
Laatste items in voorraad 2 Items
Referentie:
y-wt-1000/3000
Vergelijken0
Voeg toe aan verlanglijst
Omschrijving

Yasunari-wetstenen worden meestal gebruikt voor het slijpen van beitels en schaafmessen. Deze slijper is ook ideaal voor het slijpen van keukenmessen, scharen, bijlen en ander gereedschap.

De dubbelzijdige Yasunari-slijpsteen met een korrelgrootte van 1000/3000 is handig voor iedereen die op zoek is naar een professionele slijpsteen die zich kenmerkt door een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

De aanbevolen Yasunari-steen heeft bovendien een kunststof basis die de steen stabiliseert tijdens het slijpen.

Eén zijde – met korrel 1000 – is geschikt voor het regelmatig slijpen van beitels en messen die geen grote beschadigingen hebben opgelopen. Met behulp van de andere kant van de steen, die korrel 3000 heeft, kunnen we de snijkant eenvoudig afwerken en polijsten.

Voordat u de steen gebruikt, laat u deze ongeveer 10 minuten in water weken. Na het beëindigen van de werkzaamheden de watersteen goed drogen.

Technische data:

  •      Materiaal: siliciumcarbide/wit korund
  •      Gradatie: 1000/3000
  •      Lengte: 180 mm
  •      Breedte: 58 mm
  •      Hoogte: 27 mm

Hoe gebruik je een watersteen om te slijpen?

1. Week de steen gedurende 10 minuten in water (iets minder voor fijnkorrelige stenen, iets meer voor fijnkorrelige stenen).

2. Plaats de steen op een rubberen standaard of stabiliseer hem op een andere manier, zodat de steen niet beweegt tijdens het slijpen

3. Houd het gereedschap zo vast dat het mes de wetsteen raakt in een hoek van 15-20 graden. Druk vervolgens lichtjes op het mes en beweeg het langs de steen, waarbij u het gereedschap met gelijkmatige bewegingen van u af en naar u toe duwt, terwijl u een constante hellingshoek behoudt. U kunt de geleider gebruiken om de juiste hoek te behouden.

3. Herhaal dit aan beide kanten van het mes totdat de hele rand scherp is en er nergens bramen meer zijn.

4. Bij het slijpen komt nat poeder vrij. Veeg of spoel het niet af, ga gewoon door met de actie die u heeft ondernomen. Het poeder ziet er lelijk uit, maar het zijn deze resten die de snede scherper maken.

5. Was de messen ten slotte in warm water en veeg ze droog.

Lees meerShow less
Product details
y-wt-1000/3000
Verzending
Scan de QR-code om deze pagina op uw telefoon te openen.
Dit vind je misschien ook leuk
Geen items
Onlangs bekeken
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
16 ander product in dezelfde categorie:
€ 22,95 (incl. btw)
Kikudo Japanse hamer Deze mooie Japanse hamer  is met veel aandacht vormgegeven. Zo is de achtkantige hamerkop is voorzien van twee verschillende uiteinden. Één zijde is vlak en de andere zijde is bol. Kies het...

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden